2016-01-28 10:42:58• hírek • Szatmár.ro

Zsoltárok éneklésével bűvölték el a publikumot

Teltház előtt léptek fel szerdán a filharmóniában a Gryllus-fivérek és Sebestyén Márta.

Különleges hangulatú koncertet tartottak szerdán este a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében a Magyar Kultúra Hetének programjában. Három remek előadóművész, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sebestyén Márta adott koncertet, zsoltárokat adtak elő sajátos feldolgozásban. A Zsoltárok Könyve az Ószövetség 150 részből álló imádság- és énekgyűjteménye. A fellépés alkalmával tizenöt zsoltár hangzott el mai feldolgozásban. A koncert CD változata egyébként 1997-ben jelent meg.

A koncerten részt vett Sumonyi Zoltán költő is, aki a zsoltárok szövegét versbe szedve tette énekelhetővé a prózai szöveget. Sumonyival kapcsolatban kiderült: Szatmárnémetiben született, ám 3 éves korában családja áttelepült Magyarországra, azóta csak néhány alkalommal járt szülővárosában.

A Magyar Kultúra Hetének folytatásában január 28-án a Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében lép színpadra Tarpai Viktória és Zanotta Veronika A sátán fattya című darabbal.

Pénteken, a rendezvénysorozat zárónapján három program is lesz. 17 órától az Ács Alajos Játékszínben mutatja be Rappert-Vencz Stella Visky András Júlia című darabját. 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában a budapesti Új Színház tart előadást Az Áldozat (Szent Margit legendája) címmel, 21.30-tól pedig Szatmárnémeti új főterén a Felvidéki Rockszínház művészei lépnek majd fel.

Zsoltárokat énekeltek a Gryllus fivérek és Sebestyén Márta

Zsoltárokat énekeltek a Gryllus fivérek és Sebestyén Márta

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: